Mesaj gönder
Haberler
Home > Haberler > hakkında şirket haberleri Teneke boncuklarının iyileştirilmesi için geri akış lehimleme ve iyileştirme yöntemlerinde yaygın kalite kusurları

Teneke boncuklarının iyileştirilmesi için geri akış lehimleme ve iyileştirme yöntemlerinde yaygın kalite kusurları

2024-01-13

hakkında en son şirket haberleri Teneke boncuklarının iyileştirilmesi için geri akış lehimleme ve iyileştirme yöntemlerinde yaygın kalite kusurları

Teneke boncukları lehim toplarına benzer, ancak büyüklükleri çok daha küçüktür.Lehimlendikten sonra lehimleyici pad ve iğne dışındaki bağımsız olarak görünürler ve lehimli pasta ile kaynaşamazlar.Tın boncukları genellikle bileşenlerin her iki tarafında veya ince pitch pinleri arasında görünür ve bu da kolayca devre kartı kısa devreye neden olabilir.Teneke boncuk kalitesi kusurlarının şematik şeması aşağıdaki resimde gösterilmiştir..

hakkında en son şirket haberleri Teneke boncuklarının iyileştirilmesi için geri akış lehimleme ve iyileştirme yöntemlerinde yaygın kalite kusurları  0Teneke boncuk kalitesi kusurlarının şematik şeması

Teneke boncukların oluşumunun nedenleri
1 Geri akış kaynak makinesinin ısıtma bölgesindeki yanlış sıcaklık ayarlaması.ve lehimleyici yastığının yüzeyindeki oksit filmi ve lehim parçacıkları çıkarılamaz, teneke boncukları üretmek kolaydır; Eğer ön ısıtma sıcaklığı çok hızlı bir şekilde yükseltildiğinde, lehimli pasta içindeki su buharı ve çözücü kolayca buharlaşıp genişleyebilir,Bu da teneke boncukların oluşmasına neden olur..
2 Çelik ağın açılış boyutunun korozyon doğruluğu gereksinimleri karşılamaz, bu da çelik ağın açılış boyutunda kolayca çürüklere neden olabilir,baskı sonrası zayıf lehimli pasta oluşumuÇelik ağ çok kalın veya baskı baskı çok yüksekse, lehimli pasta çok kalın birikmesine neden olmak kolaydır, bu da lehimli pasta baskı kalitesini etkiler.Geri akış lehimlenmesi yapıldığında, bu burrs veya aşırı lehimli pasta kolayca lehimli boncuklara yoğunlaşabilir.
3 Basılı devre kartı iyice temizlenmez ve kalıntı kaynak pasta bulunur..Lehimleme pastası, lehimleme yastıklarının ve bileşen lehimleme uçlarının yakınında, lehimleme eklemleri oluşturmak için kaynak pozisyonuna geri çekilir.Lehimli pastayı lehimli yastıklardan uzaklaştırırken ve bileşen lehimli uçları yavaş yavaş bileşenin ortasına doğru daralır, bileşenin etrafında veya kenarında lehim boncukları üretir.
Teneke boncuklar için süreç geliştirme yöntemleri
Yukarıdaki neden analizine dayanarak, aşağıdaki süreç iyileştirme yöntemleri formüle edilir:
1 Önyükleme bölgesinin 120-150 °C'de, sıcaklık artış hızı 1-4 °C/s ve yaklaşık 90 saniye süren bir ön ısıtma sıcaklığını kontrol edin.Geri akış kaynak eğrisini makul bir şekilde optimize edin.. Sıcaklığın sürekli artmasıyla birlikte, lehimli pastaların ıslanabilirliği açıkça görülür ve lehimli boncukların oluşumunu azaltır.bileşenlere zarar vermek kolaydır.Bu nedenle uygun bir lehim sıcaklığı seçin ve geri akış sıcaklığını 220-245 °C arasında kontrol edin.
2 Lehimleme yastığının şeklini ve merkez mesafesini yeniden optimize etmek, uygun çelik ağ malzemelerini ve işlemleri seçmek, baskı makinesinin baskı parametrelerini ayarlamak,Baskı basıncını makul bir şekilde ayarlayın., böylece lehimli pasta baskı kalitesini arttırır ve lehimli boncuk oluşumunu etkili bir şekilde azaltır.
3 İkincil baskı için devre kartı alkolle temizlenmeli ve devre kartında kalan lehim pastalarını çıkarmak için hava tabancasıyla üflenmelidir.Üretim, üretim sürecinin gereksinimlerini sıkı bir şekilde takip etmeli ve çalışma sürecini standartlaştırmalıdır..

 

Shenzhen Sky-win Technology Co., Ltd'den daha fazla SMT bilgi paylaşımı

Send your inquiry directly to us

Privacy Policy China Good Quality Anahtar teslim PCB Montajı Supplier. Copyright © 2023-2024 turnkey-pcbassembly.com . All Rights Reserved.